Jeseník opět v Parlamentu

Škola ukončila činnost k 1.9. 2016


Slavnostní vernisáž v Atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR celostátní dětské výtvarné soutěže Alšova země 2010 byla opět silnou propagací Jeseníku. Žáci Soukromé výtvarné ZUŠ v Jeseníku, s.r.o. zviditelnili náš region velkým úspěchem v soutěži, kterou vypisuje Univerzita Karlova spolu s MŠMT.


V tomto ročníku získal CENU Štěpán Jedinák, 7 let, ČESTNÉ UZNÁNÍ získal Robin Šabata, 5let a Klára Dvořáková, 14 let. Navíc ještě vystavuje Jan Pňáček, 14 let.


Všichni žáci školy uspěli s grafickou technikou suché jehly.


Po slavnostním zahájení jsme navštívili prostory sněmovny, které nejsou běžně přístupné.

Ať si kdo chce co chce říká, přece jen jde o důležité prostory naší republiky a věřím, že ti žáci, kteří zde vystavovali a prošli si část reprezentačního prostoru naší země nebudou v dospělosti lhostejní ke své zemi.

Blahopřeji jim k významnému úspěchu, se kterým nejen předvedli, že v Jeseníku, v horách na hranicích s Polskem žijí talentované děti, ale i k tomu, že při případných přijímacích zkouškách k dalšímu studiu již mají podpůrný argument ke studiu.

Současně tímto děkuji všem firmám i jednotlivcům, kteří vnímají práci školy a snaží se ji dle svých možností podpořit a věřím, že se další přidají. Jde totiž o naši budoucnost, neboť děti opravdu naše budoucnost jsou. Jejich rozvoj prostřednictvím výtvarné, odborně vedené činnosti ovlivňuje nejen rozvoj nedominantní mozkové hemisféry, ale i vlastnosti etické a morální.

Přeji všem krásné a klidné vánoční svátky, možná skromnější, ale šťastné.

Mgr. Hana Jurková

Jan Pňáček,14 let, Žlutý melounKlára Dvořáková, 14 let, Žlutý melounRobin Šabata, 5 let, Postavím kamenný mostŠtěpán Jedinák, 7 let, král na stavbě chrámu